Peter Lipa Band: Live in Hungary

2003-ban a Gramy Records gondozásában végre Magyarországon is elérhető lett Közép-Európa egyik legjobb jazz énekesének Beatles in Blue(s) című, nagysikeru lemeze. A színvonalas és sokszínű albumot a közönség és a szakma is nagy lelkesedéssel fogadta.
2004 tavaszán a Peter Lipa Band a Djabe zenekarral közös, magyarországi turnén vett részt. A koncerteket a Gramy Records rögzítette, és az előadások legjobb pillanataiból válogatta össze a Live in Hungary anyagát. Peter a felvételeken a legjobb formáját hozza. A Beatles in Blue(s) klasszikusai mellett hosszú és sikeres pályájának jelentősebb darabjai hangzanak fel a CD-n.
A Peter Lipa Band a 80-as évek elején több magyarországi jazz fesztiválon is sikerrel szerepelt. A Magyar Rádió archívumából két 1980-as miskolci felvétel is felkerült a CD-re bónuszként.
Az új album jó bizonyíték arra, hogy Peter több mint negyedszázada magas minőséget képvisel az európai zenében. A Pozsonyban élő, anyai ágon magyar származású énekest a legkiválóbb szlovákiai jazz zenészek kísérik a lemezen, ahol az összes dalt angol nyelven hallhatjuk.
A Gramy Records ezzel a kiadvánnyal ünnepli meg, hogy az Európai Unió lebontja a határokat Magyarország és Szlovákia között, mivel a kiadó elkötelezett híve a közös kulturális múltból fakadó hagyományok ápolásának, és közös új, produkciók létrehozásának.

A szlovákiai sajtohír az album megjelenéséről:
http://www.ujszo.com/clanok.asp?vyd=20041116&cl=108389Peter Lipa Band: Live in Hungary


1. Lonely Avenue Mp3
2. Do you want to know a secret Mp3
3. I wanna be your man Mp3
4. Peaceful Lullaby Mp3
5. Get on board Mp3
6. The house of the rising sun Mp3
7. P.S. I love you Mp3
8. With a little help from my friends Mp3
9. Don’t you let the good times go Mp3
Bonus tracks
10. Misty
11. Got to get you into my life


A lemezen szereplő előadók:

2004 band
Peter Lipa lead vocal
Juraj Tatár keyboards
Martin Gašpar bass guitar, backing vocal (9)
Marcel Buntaj drums
Michal Žaček soprano and tenor saxophone, backing vocal (7)

1980 band
Peter Lipa lead vocal
Peter Breiner keyboards
Cyril Zeleňák drums
Vladimir Kulhánek bass


Back  Top
- MAHASZ
- Abbey Road
- Steve Hackett
- Gramofon