Pocsai Krisztina Quartet – „Home at last”

Pocsai Krisztina az egyik legjobb hazai jazz énekes, aki számos produkció színvonalát emelte már tehetségével, de idáig adósunk maradt önálló albummal. Ő maga így vall a lemezről:

A „Home at last” c. album első önálló előadói-szerzői lemezem. Az elmúlt hat év termése. „Végre itthon” – több szempontból is igaz. Megtaláltam a párom, megtaláltuk első közös otthonunkat és a címadó dal stúdiómunkálatai alatt már szívem alatt hordtam első gyermekünket. Kívánhat-e nő, ember ennél többet! Azt hiszem nem. Mégis sok minden más is megadatott. Például olyan zenésztársak, akikkel évek óta muzsikálunk együtt örömmel, kreativitással. A próbákon és koncerteken emberileg és szakmailag is inspirálnak. Ez a lemez nem jött volna létre nélkülük!

Saját dalaimban pillanatnyi hangulatokat, életem bizonyos időszakaira jellemző érzelmeket, gondolatokat fogalmaztam meg. Vannak köztük illékonyak és talán kevésbé múlandóak, majd az idő eldönti. Zenei megfogalmazásuk az elmúlt évek során formálódott és valószínűleg a jövőben is változni fog. A lemez tehát egy pillanatfelvétel 2009 nyaráról és 2010 tavaszáról. Sokszínű pillanatfelvétel. A dalok között van swinges, groovos, latinos, páratlan és persze ballada. A címadó dalt közösen írtuk és hangszereltük a párommal vonósnégyesre.

Megrendelés On-line megrendelhető linkPocsai Krisztina Quartet – „Home at last”

 1. Pocsai K.: Really Tricky
 2. Carlos Castaneda – Pocsai. K.: Camino con Corazon Mp3
 3. Pocsai K.: The Thought of Your Belly
 4. Pocsai K.: Longing for You
 5. Miguel de Unamuno – Pocsai K.: La Vida Mp3
 6. Ruben Darío – Pocsai K.: Lo Fatal
 7. Pocsai K.: Roots or Wings
 8. Pocsai K.: Chrystal Chandelier
 9. Pocsai K.: Responsibility Mp3
 10. Pocsai K. – Frey György: Home at Last


 11. A lemezen szereplő előadók:

  Pocsai Krisztina - ének
  Cseke Gábor – zongora
  Barcza Horváth József – bőgő
  Mohay András – dob
  Kovács Erika – hegedű
  Bohák Melinda – hegedű
  Winkler Zsófia – hegedű
  Gál Béla - cselló


Back  Top
- MAHASZ
- Abbey Road
- Steve Hackett
- Gramofon