Squackett: A Life Within A Day CD+DVD

SQUACKETT ALBUM CHRIS SQUIRE, A YES EGYIK ALAPÍTÓJÁNAK ÉS A GENESIS EGYKORI GITÁROSÁNAK, STEVE HACKETTNEK A KÖZÖS PROJEKTJE

DELUXE KÉTLEMEZES KIADÁS. A STANDARD CD MELLETT EGY DVD IS TALÁLHATÓ A KEMÉNYFEDELES, KÖNYVSZERŰ CSOMAGOLÁSBAN. EZEN A DVD-N AZ ALBUM 5.1 SURROUND KEVERÉSE, VALAMINT A STEREO FELVÉTEL HALLGATHATÓ MEG DTS ÉS DOLBY DIGITAL FORMÁTUMOKBAN. A DVD NTSC SZABVÁNYÚ, RÉGIÓKÓD NÉLKÜL.

A progresszív rock napjainkban talán népszerűbb, mint valaha. Ez a közös album a műfaj – mondhatjuk – két “keresztapjának” ikonikus albuma. Chris Squire 2015-ös haláláig az egyetlen Yes tag volt, aki minden egyes albumon szerepelt. A jelenleg szólópályafutása csúcsán lévő Steve Hackett, a Genesis legkreatívabb korszakának volt gitárosa 1970-től 1977-ig. Napjainkban ő az egyetlen, aki a Genesis tagjai közül ezt a zenét élőben juttatja el a közönséghez.

Eredetileg Chris Squire kereste meg Steve Hackett-tet karácsonyi albumának felvételeihez.

Ekkor indult szoros együttműködésük, melynek négy éven át tartó folyamata végén megszületett minden idők egyik legjobb progresszív rock albuma, a Squackett névre keresztelt formáció A Life Within a Day című felvétele. Steve Hackett a következőket nyilatkozta a közös munkáról: „Az egész nagyon laza volt, olyan, mint amikor a haverok összejönnek, anekdotázgatnak és közben remek hangokat raknak össze. Az egész anyag számomra kifejezi a különböző ízlésű művészek által létrehozott zenei egységben rejlő erős és direkt hatást. Az album változatos, a Prog Rock mellett jazzes hangzások is megjelennek, néhol pedig olyan vokál harmóniákat sikerült létrehozni, mintha a Crosby, Stills and Nash-t hallgatnánk.”

A Squackett album egy régóta várt zseniális supergroup felvétel. Sajnos Chris Squire halála miatt egyszeri és megismételhetetlen.

On-line megrendelhető linkSquackett: A Life Within A Day CD+DVD

1. "A Life Within a Day"  
2. "Tall Ships"  
3. "Divided Self"  
4. "Aliens"  
5. "Sea of Smiles"  
6. "The Summer Backwards"
7. "Stormchaser"  
8. "Can't Stop the Rain"  
9. "Perfect Love Song"

A lemezen szereplõ elõadók:
Chris Squire – basszus, ének
Steve Hackett – gitárok, harmonika, ének
Roger King – billentyűk
Jeremy Stacey – dobok
Amanda Lehmann – háttér vokál
String players on "Life Within a Day
Christine Townsend – brácsa, hegedű
Richard Stewart – cselló
Dick Driver – bőgő


Back  Top
- MAHASZ
- Abbey Road
- Steve Hackett
- Gramofon