Ewald Brass Quintet

1996-ban 5 fiatal létrehozta az Ewald Brass kvintettet, azzal a céllal, hogy neves együttesek utódjaként szerepeljenek és új dalokat és performance-okat adjanak elõ magas színvonalon a brass zene kedvelõinek. Szándékuk megmutatni a magyar zeneszerzõk darabjait és a magyar brass kultúrát az egész világnak. Nagy hangsúlyt fektetnek a zenekar fejlõdésére, éppen ezért olyan jól ismert elõadókkal dolgoznak együtt, mint Roger Bobo vagy Kanadai Brass tagjai. Kezdetekben kétségkívül Szabó László professzor (tuba) volt az aki legtöbbet tett a kvintettért. A zenekar számos versenyen nyert díjat és bizonyította profizmusát. Kiválóságuk eredménye képpen rengeteg meghívásuk van a világ minden tájáról. 3 kontinensen adtak koncerteket, Amerikától Ázsiáig Európán keresztül.
2000 szeptembere mérföldkõ a zenekar életében. Gerhard Meinl, a TA Music tulajdonosa hangszerekkel kezdte szponzorálni az együttest.
A Chmber Music albumot Szentpáli Roland zeneszerzõ és kitûnõ tubás válogatta, azzal a céllal, hogy a színvonalas chamber zenét bemutassa.
A darabok, híres zeneszerzõk mûvei úgy vannak összeválogatva, hogy megmutassák a brass zene által kínált lehetõségek széles skáláját. Az együttes reméli, ezen elsõ lépés megtételével, kellemes pillanatokat szerezhet a zene kedvelõinek.
Helyezések: 2001. Athens (USA) II., 2000. Jeju (KOR) I., Bremen (GER) I., 1999. Passau (GER) II., Munich (GER) II., Moers (GER) III., 1998. Narbonne (FRE) I.

Kiadványok:

Ewald Brass Quintet - Chamber Music / 2001 GR-030

A zenekar honlapja: www.ewald.hu
Djabe
Horgas Eszter
Steve Hackett (Wolfwork Records)
Kovács Ferenc
Muck Ferenc
Mohai Gábor
Gesztelyi Nagy Judit
Herczeg Judit
Novus Jam
Zexattt3 Band
Johanna Beisteiner
Ewald Brass Quintet
9:30 Collective
Szőke Nikoletta

Top
- MAHASZ
- Abbey Road
- Steve Hackett
- Gramofon