Djabe - Gödöllő, 2001. június 23.
2014-es újrakiadás  CD


A Djabe zenekar legendássá vált Update turnéjáról eredetileg 2004-ben megjelent CD kibővített, remasterizált újrakiadása.

A 2001-ben megújult zenekar Update címû lemeze június elején jelent meg. A sajtótájékoztató után a zenekar próbaterembe vonult és felkészült addigi legnagyobb országos turnéjára. Június 21-én csatlakozott a zenekarhoz Ben Castle szaxofonos Angliából.

A turné fôpróbájára a Gödöllôi Színházban került sor 22-én, majd az elsô elôadásra 23-án. Érdemes visszahallgatni a 7 tagú Djabe premier elôadását, hiszen egy jelentôs korszak kezdete volt a zenekar életében. Élvezetes figyelni Ben Castle és Kovács Ferenc színpadi reagálásait egymás játékára.

A gödöllôi felvétel egyik csemegéje Barabás Tamás „My Way“ címû kompozíciója.

Az Update turné négy állomásán készült soksávos hangfelvétel.

A budapesti koncert a Flying c. DVD-n jelent meg, a szolnoki koncert az Update 2012-es 5.1-es újrakiadásának extra DVD-jeként sztereóban és 5.1-ben is napvilágot látott. Szintén készült soksávos felvétel a ceglédi Bori Jazz Napokon, a Sportcsarnokban. Ez a koncert a fesztivál miatt rövidebb volt, mint a többi fellépés, melyek általában három órán át is tartottak.

A ceglédi felvétel egyelôre dobozban pihen, keverése és kiadása várat magára. A gödöllôi koncert a turné nyitóállomása volt. Ennek ellenére a produkció már teljesen kiforrott és élvezetes hallgatni. A több mint három órás koncertrôl 2004-ben a Djabe klub kiadványaként jelent meg ez a CD, melynek egy számmal kibôvített változatát tartja kezében a tisztelt hallgató. A keverést Barabás Tamás újramasterelte, valamint harmadik tracknek bónuszként felkerült az Above the Skies címû kompozíció.

A Djabe kiadványokat az új Djabe webshopban rendelheti meg:
http://djabe.hu/uzlet/Djabe - Gödöllő 2001. június 23. 2014-es újrakiadás  CD

1. Gödöllő intro
2. Lay-O-Lay Ale Loya
3. Above The Skies
4. Distant Dance
5. Flying
6. First Step
7. Clouds Dance
8. Desire
9. My Way
10. Mayombe
11. Winter Forest
12. Barraguira

A lemezen szereplő előadók:
Barabás Tamás - basszusgitár
Égerházi Attila - gitár, ütőhangszerek
Sipos András - ének, ütőhangszerek
Kovács Ferenc - trombita, szárnykűrt, hegedű
Kovács Zoltán - billentyűs hangszerek
Banai Szilárd - dobok
Ben Castle - tenor és szoprán szaxofon, fuvola, basszus klarinét


Back  Top- MAHASZ
- Abbey Road
- Steve Hackett
- Gramofon