2006.

[2006.11.13]
Djabe - Táncoltak a kazlak
GR-066

A PRince Award-díjas és Los Angelesben Surround Music Awardra jelölt album turnéjának dupla koncert DVD-je.

A Djabe zenekar mindig is igyekezett zenéjét multimédiás eszközökkel is megjeleníteni. Jó példa erre a 2003-as Táncolnak a kazlak turné, ahol a zenekart Égerházi Imre európai hírű festőművész alkotásai ihlették meg. A zene élvezete közben a koncertlátogatók a színpadra vetített festményeket, az ezeket inspiráló motívumok filmfelvételeit láthatták. Ezeknek egyik különleges darabja a Jégvilág, ahol a festmények animációs filmekként elevenedtek meg. A festő halálközeli élményeit bemutató festménysorozatának darabjait mozgatták meg az alkotók. Mindezt pedig a zenekar élőben, igazi surround hangzásban kísérte. A hangfalakkal körbe rakott koncertteremben a közönség a zene közepében találta magát, mintha otthon, a házimozija előtt ülne. A Táncoltak a kazlak dupla DVD jóvoltából most pontosan ezt az audiovizuális élményt élhetjük újra. És nem csak ezt. Dokumentumfilmeket, útifilmeket, werkfilmet, németországi koncertfelvételt láthatunk a zenekarról és Égerházi Imre festőművészről. Összesen 300 perc anyag található az igényes papírcsomagolású, dupla lemezes DVD-n.

Dupla DVD
papírtokos csomagolás
131 perces koncert
LPCM sztereó és Dolby 5.1 hang
Extrák:
Multiangle: a kivetített filmek
100 perc dokumentum- és koncertfilm
fotogaléria

Bővebben a kiadványról link

- - -

 

[2006.10.03]
Djabe Tájak
GR-067

Új koncert album, mely csak digitális letöltési formátumban kapható.

A Djabe zenekar 2003-ban nagyszabású országos turnét bonyolított le a többszörösen díjazott „Táncolnak a kazlak” című albuma kapcsán. Az összművészeti multimédiás előadásként emlegetett koncertsorozat Petőfi Csarnokban rögzített állomása 2006. novemberében jelenik meg dupla DVD-n.

A zenekar több koncertet is rögzített a turné alkalmával. Ezek közül került ki a „Tájak” című album anyaga, mely a Budapesten, a Pesti Vígadóban készített 48 sávos felvétel. Barabás Tamás kitűnő hangmérnöki munkáját élvezheti ismét a hallgatóság. Az album borítója a djabe.hu honlapról tölthető le ingyenesen, míg a zeneszámok a dalok.hu oldalon vásárolhatóak meg.

Tracklista:
1 - Tájak
2 - Virágcsendélet
3 - Thiérachei emlék
4 - Téli Hortobágy
5 - Hajdúböszörményi utcarész
6 - Hóviharban
7 - Szemrehányás
8 - Repülés
9 - Jégvilág
10 - Táncolnak a kazlak

Banai Szilárd dobok, Barabás Tamás basszusgitár, Égerházi Attila gitár, Kovács Ferenc trombita, hegedű, szárnykürt, Kovács Zoltán billentyűs hangszerek, Sipos András ének, ütőhangszerek

- - -

[2006.07.07]
A Djabe nyári turnéja kirobbanóan sikeres volt!

A Djabe zenekar sikeres turnét bonyolított le a nyár folyamán. A turné a Slices Of Life 2006 Summer Tour nevet viselte. A koncertsorozat 5 országot érintett és közel 15 ezer ember élvezhette a zenekar játékát.

Litvániában, a Klaipedai fesztiválon díjat is vehetett át a zenekar vezetője, Égerházi Attila. Az USA-ba, a New York állambeli Rochester-ben 4 koncertet is adott a Djabe. A közönség lelkesen fogadta a Barabás Tamás egyedi kompozícióit és a virtuóz hangszerszólókat. Sokan voltak, akik már 2 éve is látták az együttest és kifejezetten készültek a Djabe fellépésére. Mások James Brown koncertre igyekezvén választották inkább a különleges magyar zenekart. Olaszországban az Udine Jazzfestival keretében szerepelt az együttes, szintén pozitív meglepetést okozva a közönségnek.
A turné a lengyelországi Krakkóban, a krakkói rádió auditeriumában adott koncettel zárul. A Djabe a külföldi fellépések között kétszer Budapesten is látható volt, a Colombus Jazzhajón és a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Jeff Spevak interjúja Égerházi Attilával a Rochester Democrat és Chronicle című lapban: első oldal, második oldal

A koncerteken készült fotók:
Klaipeda, Litvánia link
Rochester, Big Tent, USA link
Rochester, Jazzstreet, USA link
Udine, Olaszország linkA zenekar amerikai utazását a Nemzeti Kulturális Alapprogram,
és a Nemzeti Kulturális Örokség Minisztériuma támogatta.

- - -

[2006.04.26]
Djabe koncertet közvetít a Magyar Rádió

A Magyar Rádió Bartók adója 2006. május 3-án este 11 órakor közvetíti a Djabe zenekar március 17-i Márványteremben rögzített egyórás koncertjét.

Az együttes az Életképek című új lemezéről játszott kompozíciókat.

A hangverseny a Jazz a Márványteremben sorozat keretében került rögzítésre.

- - -

[2006.03.24]
Djabe koncertet közvetít a Duna TV 27-én!

A Duna TV ismét műsorára tűzi a március 2-án már leadott "Táncolnak a kazlak - Élő" c. magyar koncertfilmet.
Az egyórás anyagot 27-én hétfőn, 23.45 perces kezdéssel sugározza a televízió.
A felvétel a zenekar 2003-as turnéjának budapesti, Pesti Vígadóban rendezett állomásán készült. Az Égerházi Imre festményekre komponált lemez bemutatóján elhangzott az album csaknem teljes anyaga. Ez a film előhírnöke a 2003-as turnéról most készülő DVD-nek, melynek anyagát egy másik budapesti koncerten, a Petőfi Csarnokban rögzítette a zenekar.
A Djabe most befejeződött turnéja után és a 2003-as DVD megjelenése előtt kedvcsinálónak ajánljuk a "Táncolnak a kazlak - Élő" koncertfilmet.

A filmhez jó szórakozást kívánunk!

- - -

[2006.03.16]
KazlakKovács Ferenc új albuma: Hatok

Jancsó Zoltán versei, Váczi Eszter énekével.

Kovács Feri ismét zseniális albumot hozott össze. Jancsó Zoltán verseit zenésítette meg és meghívta maga mellé énekesnek a csodálatos hangú Váczi Esztert. A megzenésített versek közé bekerült néhány instumentális jazz kompozíció is, melyek híven tükrözik Kovács Feri aktuális zenei törekvéseit.
A zenésztársak a Tranzit formációval egyezően a Djabe és a Dresch Quartet tagjaiból verbuválódtak Schreck Ferenccel kiegészülve.

A kiadványról bővebben link
Az album on-line megrendelhető

- - -

[2006.03.13]
KazlakMegjelent a Slices of Life / Életképek album surround DVD változata

A Djabe Táncolnak a kazlak DVD-Audio albumát 2005-ben Surround Music Award díjra jelölték Los Angeles-ben, így nem kis várakozással tekint a közönség és a szakma a Djabe új audio DVD-je elé.
A CD anyagát tartalmazó DVD video lemezen a 11 kompozíció surround-ban hallható. 5.1 Dolby Digital és 5.1 DTS hangsávok közül választhatunk.
A surround berendezéssel nem rendelkezőknek tömörítetlen stereo PCM hang áll rendelkezésre.
A korong gazdagon tartalmaz extrákat.
Ilyen a 2004-ben, a New Orleans klubban rögzített koncertfelvétel, melynek érdekessége, hogy közreműködik rajta Tóth Viktor szaxofonos, aki 2004 márciusa és 2005 áprilisa között dolgozott a zenekarral.
Található a lemezen egy élő TV felvétel a Hajdúböszörményi utcarész című kompozícióval és egy zenekari utifilm a 2005-ös Pori és Stockholmi fellépésekről.

Az audio korong DVD video formátumban készült, tehát bármilyen készülékben lejátszható.
PAL, Nincs régiókód, Kódszám: GR-063-EAD

Életképek kritika (Héty Péter) - letölthető .pdf formátumban

A kiadványról bővebben link
Az album on-line megrendelhető

2008. | 2007. | 2006. | 2005. | 2004. | 2003. | 2002. | 2001.

Top
- MAHASZ
- Abbey Road
- Steve Hackett
- Gramofon